Koningsdag 2019

Na vele voorbereidingen en werkzaamheden hebben wij er alle vertrouwen in dat Koningsdag 2019 en de festiviteiten daaromheen in het teken staan van ontmoeting en verbinding. Evenementen die jong en oud verbinden en tegelijkertijd een plek creëren om elkaar te ontmoeten.

Op vrijdagavond 26 april gaan al beginnen met een Circus kinderdisco in het Dorpshuis met als afsluiting een lampionnen optocht rond de kreek. Daarna wordt de “koningsnacht” voortgezet bij Hotel Restaurant Thuis!! met een feestavond voor jong en oud met DJ/entertainer Mathijs Pluijgers waarbij we al een drankje kunnen nemen op Koningsdag 2019.

Koningsdag zelf start natuurlijk met de traditionele aubade en het hijsen van de vlag. Maar wel een speciale aubade dit jaar. Dit jaar zonder ballonnen maar met veel lawaai.

Het daaropvolgend dagprogramma biedt zowel voor jong als oud veel vertier. Met een aantal nieuwe activiteiten. Na afloop van de Muziek puzzeltocht wordt u in de gelegenheid gesteld om een Oranje lunch te nuttigen op het Raadhuisplein. We hopen dat veel Dinteloorders van dit initiatief van Albert Heijn, Keurslager littooy en het Bakhuys gebruik gaan maken en zo de Oranjevereniging ondersteunen.

Ook het middag programma is vernieuwd. Naast de welbekende Kreekloop en kinderspelen bieden wij u, naar aanleiding van de enquête van vorig jaar, een waar Oranje muziekspektakel. In samenwerking met Pluijgers Entertainment zijn we er in geslaagd een aantal fantastische artiesten naar Dinteloord te halen. Natuurlijk ontbreekt ook het sportieve element niet want het Raadhuisplein biedt ook plaats voor het Rijk Zwaan Bossaball spektakel.

’s Avonds is in het Dorpshuis de afsluiting met de inmiddels traditionele muzikale “Swingo”.

In het Oranjemagazine wat huis aan huis in Dinteloord wordt rondgebracht treft u alle details over het volledige programma.

Ook hopen wij dat velen van u op zaterdagavond 4 mei aanwezig zullen zijn bij de Nationale herdenking bij het monument op het Raadhuisplein. De jaarlijkse herdenking met medewerking van kinderen van de drie basisscholen en Harmonie Volharding en Burgemeester Ruud van den Belt is een gezamenlijke bezinning op verleden, heden en toekomst waarbij wij de waarde van vrijheid ten diepste beseffen. Onder de slogan “Geef vrijheid door” is het thema voor 2019:”in vrijheid kiezen”.

Wij als Oranjevereniging hopen u weer een programma aan te bieden waar we als Dinteloord trots op mogen zijn. Maar voor de uitvoering hebben we nog wel veel helpende handen nodig, dus als u zich geroepen voelt om als vrijwilliger mee te helpen dan horen wij dat graag van u. Ook kunt u voor maar € 7,50 per jaar lid worden van onze vereniging. Aanmelden als vrijwilliger of lid kan via onze website: www.oranjeverenigingdinteloord.nl

Graag tot ziens bij onze activiteiten.

Hans Bolluijt, voorzitter